Inbraakveiligheid en uitbraakveiligheid

Inbraakveiligheid en uitbraakveiligheid

Het Bouwbesluit verwijst voor inbraakwerendheid van ramen en deuren naar de normen NEN 5087 en de NEN 5096. Deze normen zijn zo geschreven dat ze gebruikt kunnen worden voor het bepalen van de inbraakwerendheid van woningen, utiliteitsgebouwen en renovatieprojecten. In het Bouwbesluit worden er overigens wettelijk gezien alleen eisen gesteld aan de inbraakwerendheid van nieuwbouwwoningen. Als ramen of deuren in nieuwbouwwoningen bereikbaar zijn volgens de NEN 5087, dienen deze volgens het Bouwbesluit minimaal inbraakwerendheidsklasse 2 volgens NEN 5096 te hebben. Een opdrachtgever kan uiteraard altijd vragen naar een hogere inbraakwerendheidsklasse, afhankelijk van het inbraakveiligheidsniveau dat nagestreefd wordt. Bij de bouw van utiliteitsgebouwen komen ook steeds vaker inbraakwerende ramen en deuren in beeld. Daar vragen opdrachtgevers veelvuldig naar ramen en deuren met inbraakwerendheidsklasse 3.

Stalen deur

Een deur van staal is zowel sierlijk als robuust door de elegante ranke profielen en helemaal terug van weggeweest! De eigenschappen van staal maken een stalen deur sterk, duurzaam, ambachtelijk, en onderhoudsarm. Ideaal als buitendeur en binnendeur.

Vermindering van inbraakgevoeligheid door een stalen deur

Een stalen buitendeur helpt inbraak te voorkomen vanwege de sterke eigenschappen van het materiaal staal. Een stalen deur is ook erg goed toepasbaar als binnendeur om bepaalde ruimtes af te sluiten. Staal wordt niet voor niets verwerkt in kluisdeuren!